Tid til at genleve gamle følelser

De ting, du følte for syv år siden? Det er tid til at føle dem igen

Del denne artikel:

Dig i det nye år? Foto: Hazzel Silva
Dig i det nye år? Foto: Hazzel Silva

Alting er cyklisk. Noget er moderne, så bliver det kikset, og efter et par år er det nyt og smart igen. Nostalgi kommer i bølger. Lige pludselig skal alt være ligesom 80’erne igen. Så er det 90’erne. Det hele er cyklisk.

Det samme gælder følelser.

Tænk på hvor du var i dit liv for syv år siden. Hvad du gik op i, og hvad der gik dig på.

Du kan godt begynde at glæde dig.

For det hele kommer tilbage i år. Alt det, du gik og tænkte på, lod dig mærke af, og alt hvad der formede dig, det rammer dig med fuld kraft igen indenfor de kommende måneder.

Var dit hjerte knust for syv år siden? Træls for dig. Køb ekstra lommeletter ind og gør dig klar til ikke at forlade sofaen eller gå i bad lige foreløbig.

Var du lykkelig for syv år siden? Endelig bliver du det igen!

Alt hvad der er gammelt bliver atter nyt. Selv emotioner.

Det er uomtvisteligt at det sker. Men hvorfor mon? Det har jeg spurgt frenolog Freddy Freierslev om.

“Det er er et meget bemærkelsesværdigt fænomen,” fortæller han, mens han stjæler adskillelige pakker hakkekød fra Netto, ved at gemme dem i sine underbukser. “Mange undertrykker deres følelser efter brug, fordi de anser dem for slidte, opbrugte og forældede. Klassisk brug-og-smid-væk-kultur. Men følelser er som en yo-yo. Hvis du prøver at smide den ud, kommer den bare flyvende direkte ind i dit ansigt efter et stykke tid. Måske er det mere som en boomerang. Men min pointe er den samme, og aldeles korrekt.”

Det er med andre ord en videnskabeligt bevist naturlov, at hvis du gik og var småparanoid hele 2017, kan du godt begynde at kigge dig nervøst over skulderen igen. Og hvis du var stangliderlig hele det herrens år, så – du ved – Next stop: Booty Call City.

Men er der ikke noget, vi kan gøre ved det? spørger alle dem, der havde et lorteår for syv år siden.

“Nope,” lyder det korte svar fra Freddy Freierslev. “Det er bare sådan, det er. Lige så lidt som du kan smide en yo-yo ud, så lidt kan du forhindre det kommende år i at være en eksakt klon af din emotionelle tilstand for ca. 2555 dage siden.”

Du er med andre ord bare nødt til at bide sammen, og enten glæde dig til, frygte eller være ligeglad med det kommende års følelsesmæssige gensyn.

Personligt kommer jeg til at bruge året på at genopleve min frustration over Despacito.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter