Han ramte os alle

Vi mindes Bobby Willumsen, Københavns vildeste taxachauffør

Del denne artikel:

R.I.P., Bobby Willumsen. Foto: Mathias Konrath
R.I.P., Bobby Willumsen. Foto: Mathias Konrath

Nogle mennesker kommer ind og ud af denne verden uden at efterlade et aftryk. Uden rigtig at røre nogen.

Ikke Bobby Willumsen, der natten til torsdag sov stille ind bag rattet i sin taxa, på vej ned ad Vesterbrogade.

Bobby havde kontakt til rigtig mange mennesker gennem sit lange liv som taxachauffør i Københavns gader. Nogle kom i kontakt med ham som passagerer. Men for langt de fleste af os var kontakten med ydersiden af bilen.

Han var en fast del af hovedstadens bybillede. Alle kendte Bobby. Og alle gik i ly, når de så hans bulede Mercedes pløje ned ad Vester Farimagsgade. Vi er alle faldet i søvn til lyden af ambulancerne, der fulgte i hans hjulspor.

Nu er Bobby ikke i blandt os længere. Og København bliver aldrig den samme igen.

Det bliver en mere sikker by, jovist. Dødsraten vil falde, og velfærden vil stige. Men det er også som en stor del af byens sjæl er forsvundet.

Bobby Willumsen blev 76, og efterlader sin kone på 22 år, Sasha Knap-Willumsen, samt 13 børn fra tidligere ægteskab. Han sendte desuden 31 personer på hospitalet på sin sidste dag. Et flot tal, dog i den lavere ende for ham.

Redaktionen på Magasinet Kunstnerisk holder gravøl for Bobby Willumsen i morgen aften på hans yndlingsbodega, Den Snuskede Kumme, og skåler med hans gamle svirebrødre, kollegaer og ofre. Alle er velkomne (især hvis de giver en gammel dansk).


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter