Min søsters kat har en rimelig stor Instagram

En børsmæglers bekendelser

Del denne artikel:

Adrian Breaux – et liv i skyggen. Foto: Konstantin Jensen
Adrian Breaux – et liv i skyggen. Foto: Konstantin Jensen

“Det er normalt ikke noget, jeg snakker om. Ikke fordi, jeg skammer mig. Det gør jeg bestemt ikke. Om jeg er stolt – det ved jeg egentlig heller ikke helt. Jeg er nok lidt splittet over det. Det er ikke sjældent, at jeg ligger søvnløs.”

Adrian Breaux er ærkekøbenhavner, først i trediverne og arbejder 70+ timer om ugen i sit job som børsmægler. “Jeg er en ret stor tissemand i FinTech,” som han selv beskriver det.

Efter alle rimelige målestokke, er han på toppen af verden.

Men det er ikke derfor, jeg har sat ham stævne til dette interview. Og hvor successfuld, han end er, lever han stadig i nogens skygge. Han er stadig ikke fuldt ud lykkelig.

Det er dét, jeg er her for at snakke med ham om.

Vi sidder overfor hinanden i hans stilede lejlighed, ved hans spisebord i betonlook, og drikker Red Bull, som han har serveret i det fine testel. I en skål på bordet ligger en semirådden banan.

Adrian er velklædt, velfriseret, velbeslået. Alt lader til at være vel for Adrian.

Men facaden er papirstynd, og smerten flakker i de rådvilde øjne.

“Vil du tale om det?” spørger jeg endelig.

“Ja. Jeg er klar.”

Efter et øjebliks tøven fortsætter han:

“Min søsters kat har en rimelig stor Instagram. Så er det sagt. Pandoras kasse er åbnet.”

Jeg kan se følelserne overvælde ham, og ruske i hans grundvold. Jeg ved ikke om han nogensinde har sagt det højt før, eller helt indrømmet det overfor sig selv.

Han er den evindelige nummer to.

Jeg spørger ind til hvad katten hedder på Instagram, og jeg kan konstatere at jeg allerede følger den. Adrians reaktion er lavmælt, en stille desperation, et spejlbillede af skæbnens uomtvistelige grusomhed. Intet sted kan han finde den fred, hans sjæl tørster efter. Intet sted er det Adrians sted. Katten er der altid.

Mr. Mjav-Mjav var i starten sød, syntes han. Den var en killing, og lod ikke til at bære en ond ambition i sit lille, letfordøjelige hjerte. Men freden var kortvarig, da først hans søster Gunnette lod sig overtale til at sende en snap af sin lille skat – en såkaldt slippery slope, der førte til en rimelig stor Instagram…

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter.

Køb abonnement

Abonnerer du allerede? Log ind

Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter