Bogen er et dødt medie

Har vi stadig noget at bruge bøger til, når Instagram så mesterligt fortæller historier?

Del denne artikel:

Foto: Nathan Dumlao.
Foto: Nathan Dumlao.

Har vi stadig noget at bruge bøger til, når Instagram så mesterligt fortæller historier? I århundreder har bogen været et bærende værktøj i menneskets arsenal til formidling og bevaring af fortællinger og delte oplevelser. Det var et ægteskab af nødvendighed snarere end affektion, og bogen var altid mere tolereret end elsket. Den var et objekt, der fyldte en rolle, fordi der var så få alternativer til rådighed.

Men siden bogens opfindelse, og effektivisering ved Guthenbergs mekanisme djævel, er der sket en decideret revolution i måden, hvorpå ideer kan spredes. Denne revolution nået sit apex og zenith da mediet Instagram – allerede en voldsom gentænkning af dét, at være mennesker og visuelle væsener i et samfund sammen – introducerede Stories. Ikke siden de gamle grækere har historien, fortællingen, værest så nærværende og essentiel…

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter.

Køb abonnement

Abonnerer du allerede? Log ind

Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter