#PlakJaTak-bevægelsen gør op med idealet om tænder, der ikke er klamme

Er det på tide at du dropper tandbørsten og finder lykken?

Del denne artikel:

En mand, der er klar til at få en grimmere mund. Foto: wayhomestudio
En mand, der er klar til at få en grimmere mund. Foto: wayhomestudio

Børster du tænder? Værdsætter du et stort smil med flotte hvide tænder? Er du til en ånde, der ikke lugter af en pingvinindhegning?

Så skal du måske overveje at gentænke din livsstil.

For der er en ny bevægelse, der har ramt tidsånden, og ser ud til at dominere 2024.

#PlakJaTak startede på TikTok, hvor unge mennesker viste hvor ulækre deres munde var og hvor eksotiske, deres mundlugte kunne blive. Senere tog bevægelsen fart blandt Instagrams influencere.

Og nu er trenden ved at ramme mainstreamen som en vinterstorm.

Berømtheder som Medina, Mads Steffensen og eks-dronning Margrethe har allerede meldt ud at de kategorisk har droppet alle former for mundhygiejne her ved årets begyndelse. Andre, som Tobias Rahim, Birthe Kjær og Oliver Bæverhuus, har også været udtalt sig positivt om bevægelsen, uden helt at have dedikeret sig til livsstilen endnu.

Landets tandlæger protesterer højlydt, men det gør de jo hver gang, noget truer deres indtægt. Det eneste, tandlæger går op i, er at tjene penge og volde smerte. Og hvis kunderne udebliver, fordi de vil være moderne og cool, bliver begge tandlægernes naturlige biologiske behov ikke opfyldt. Og så begynder at råbe og skrige og skabe sig som små babyer.

Lad nu bare de unge have en fest med at ødelægge deres tænder. De kan fortryde når de bliver gamle og går med gebis.

DR har for nyligt annonceret at de er klar med endnu et reality-konkurrence-program, hvilket efterhånden er deres primære produkttype. Det nye show hedder Danmarks Grimmeste Tænder, og her dyster kendte danskere mod 12-årige piger om hvem, der hurtigst muligt kan køre deres dentale helbred permanent i sænk. I første sæson deltager bl.a. Johnny Madsen fra Kandis, Naja Mönster og digitaliseringsminister Maria Bjerregaard.

Og TV 3 har indført et totalt tandbørsteforbud i Paradise Hotel, for at undgå at blive anklaget for at være “woke” igen. Det bliver ulækkert. Det bliver rigtig, rigtig ulækkert det her…

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter.

Køb abonnement

Abonnerer du allerede? Log ind

Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter