Ny single fra morgendagens popkomet

Har den nye generation endelig fået deres helt egen Nancy Sinatra?

Del denne artikel:

KKKKK
Signe Anna
Ka’ Li
2022 · Jonas Music
Pop
Ka’ Li

Der er en ny ørehænger på hitlisterne.

Københavns helt egen popdiva, Signe Anna, delte 20. maj sin nyeste single med verden, og siden da er den kun gået én vej: til skyerne.

Vi indrømmer det gerne – her på Magasinet Kunstnerisk var vi en kende sene til at fange Signe Annas “Ka’ Li”. Men da vi endelig blev bidt af den, var det som af en fransk bulldog med lungebetændelse; hårdt og ubønhørligt.

Til at starte med var vi ikke sikre på, hvordan vi skulle forholde os til Signe Anna. Skulle hun ses som den nye Olivia Rodrigo? En slags kvindelig Jack White? Eller var hun musikkens svar på Justin Timberlake?

Men omsider slog det klik for os, og vi fattede Signe Annas game. Den positionering på markedet, som hun går efter. Og god damn, den går rent ind. Hun er ikke en Billie Eilish eller en Adele; ej heller et spejlbillede af selveste Birthe Kjær.

Signe Anna går direkte og benhårdt efter at være den nye Nancy Sinatra.

Og fuck mig om hun ikke lykkes med det.

Nancy Sinatra, som vi alle ved, dominerede 60’ernes popmusik, med hits som “These Boots Were Made For Walking”, “You Only Live Twice”, “Son Of A Preacher Man” og “Let It Be”. Hun var også et stilikon uden lige, og definerede de swingende 60’eres look, med Go-Go-støvler, højt hår, korte skørter og vilde danse-moves. Og når man tænker superstjerne, tænker man per automatik Nancy.

Og snart, spår vi, tænker man også Signe Anna.

Og når man tænker Signe Anna, tænker man Nancy. Og vice versa.

Hvad kunne være større end Nancy Sinatra? Nancy, der trodsede fordommene, som unge kvinder så ofte hegnes inde af? Nancy, der byggede på sin relativt obskure faders arbejde i musikbranchen, og kæmpede sig helt til tops? Nancy, der i fællesskab med den psykedeliske cowboy Lee Hazlewood formåede at bringe dybde, lødighed og kreativ gejst ind mainstream-poppen, og skabte sange, der vil leve til solen går ud af sit gode skin?

Hvor og hvad havde vi været i dag, hvis det ikke havde været for Sinatra herself?

Og dér ser jeg også Signe Annas fremtid ligge.

Ikke i skyggen af mandfolkets grådige, krænkende og selvforherligende bautasten. Men som sin helt egen lyskegle, der peger ubønhørligt mod en himmel fuld af funklende stjerner.

Man må endnu have kaos i sig, for at føde en dansende stjerne. Jeg siger jer: Signe Anna har endnu kaos i sig!

Signe Anna i transportmiddel. Kilde: Instagram.
Signe Anna i transportmiddel. Kilde: Instagram.

“Ka’ Li” er universelt blevet modtaget med kyshånd af kritikerne.

Visse anmeldere har postuleret at sangen er en kultisk troskabserklæring til Kali, den indiske gudinde for ødelæggelse og krig. Det har jeg dog ikke selv kunnet finde nogle endegyldige beviser for i sangens lyriske indhold.

Om noget, synes jeg at teksten lader til at handle om 1920’ernes alkoholforbud i USA, og dets økonomiske og moralske slagside. I sidste ende argumenterer “Ka’ Li” for at sætte markedskræfterne fri, og lade udbud og efterspørgsel styre produktionsmidlerne gennem kapitalismens usynlige hånd.

Apropos produktion, så føres vi gennem sangen på et flyvende tæppe af synth-lyde og ulmende basfrekvenser, der sparker i gang efter en forførende fløjtelyd i indledningen. Hvorfor sangen ikke gennemgående bærer præg af panfløjter og didgeridoo, kan man kun undre sig over, men denne mangel til trods, har produceren Jonas Musik gjort et fremragende stykke arbejde.

Hvad fremtiden har af planer for Signe Anna, Danmarks helt egen Nancy Sinatra, er ikke til at vide, men baseret singlen “Ka’ Li”, kan det helt sikkert kun være iblandt musikkens panteon.

Én ting er dog sikkert: Her på redaktionen kan vi ikke vente på at Signe Anna bringer Go-Go-støvlerne tilbage.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter