Mød Folketingets nye DJs

Den seneste finanslov afsætter midler til at gøre livet som folkevalgt lidt mere festligt

Del denne artikel:

DJ Morten Jensen og DJ Skedesvamp på arbejde. Foto: Frankie Cordoba
DJ Morten Jensen og DJ Skedesvamp på arbejde. Foto: Frankie Cordoba

Der er nye toner på Borgen – bogstaveligt talt. I løbet af foråret 2022 velkommer de folkevalgtes forsamling nemlig deres nye officielle leverandør af fest og farver. Der er tale om de to DJs, Morten Jensen og DJ Skedesvamp, som vandt udbuddet om at forsyne Folketinget med underholdning og rytmer at vrikke rumpetten til.

Morten Jensen har holdt gang i dansegulvene til halbal over hele Jylland, og medproducerede desuden Lady Gaga’s hit Born This Way (2011).

DJ Skedesvamp er bl.a. kendt for sit samarbejde med rapperen Snazzy FòkUFazë, der har resulteret i hits som Dans Til Jeg Myrder Dig (2016), Gold Shower (feat. DJ Khaled) (2017) og Afskaf Det Liberale Demokrati (2020).

Som forberedelse til at de to DJs rykker ind, opgraderes Folketingssalen i disse dage med et spritnyt lydsystem, en hævet DJ-pult og en renoveret shots-bar. Salen er derfor midlertidigt lukket for politiske aktiviteter. Der installeres desuden røgmaskiner og lasers.

“Folketingets TV-kanal skal nok blive lidt mere interessant fremover,” lover Folketingets formand Henrik Damn Christensen (S). “Jeg får en gigantisk konfettikanon installeret ved min pult, så den glæder jeg mig til at tage i brug.”

Forbedringerne blev vedtaget under den seneste finanslov af et næsten enigt Folketing. Kun Enhedslisten, der som bekendt er nogle nedern dukse, der hader at have det sjovt, stemte imod.

Forslaget blev oprindeligt fremsat af folketingsmedlemmet Mogens Focke-Wulf fra Dansk Folkeparti, som en måde at forvalte indtægterne fra de danske skatteborgere.

“Jeg fik ideen i 2015, mens jeg var til valgflæsk i Aalborg,” udtaler han. “Der så jeg en valgplakat fra noget, der hed Party Partiet, der havde noget lignende stående. De blev selvfølgelig ikke rigtig til noget – men ideen var jo god nok!”

På finansloven blev der desuden givet grønt lys til at Christiansborg må drive indtægsgivende virksomhed, og folketingssalen vil derfor blive lejet ud til privatfester, Escape Room-arrangementer og diverse religiøse ceremonier.

For at vælge den rette private leverandør af underholdning til Borgen, blev der gennemført en udbudsproces, og der var skarp konkurrence om kontrakten. De to DJs vandt snævert over et bud fra popduoen S.O.A.P., der var blevet genforenet til lejligheden. Dette bud fik færre point i den samlede optælling, efter medlemmet Saseline Sørensen offentligt tilsluttede sig en konspirationsteori om at H.C. Andersen stod bag Polioepidemien.

ISS, der leverer kantine-, rengørings- og bygningsdriftsløsninger, bød ind med en standardiseret løsning, hvor fem midaldrende mænd ville sige deres fuldtidsjobs op for at jamme 90’er-hits fra TV2, Thomas Helmig og Marilyn Manson.

Naser Khader, der forklarede at han for nyligt havde fået rigeligt med ledig tid i hverdagene, bød ind som privat aktør med et tilbud om at arrangere Burlesque-shows, som han selv koreograferede og medvirkede i.

Et bud fra Sønderjyllands Symfoniorkester blev udelukket fra vurderingen, eftersom det ikke levede op til udbuddets krav om “kulturel og æstetisk værdi”.

I sidste ende vandt de rette dog, og DJ Skedesvamp og Morten Jensen har annonceret i en pressemeddelelse at de er godt på vej med nogle “über tight dj sets der sparker røvsprække.”

Redaktionen på Magasinet Kunstnerisk ser frem til at poppe noget MDMA og se Folketingets åbningsdebat.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter