Kannibalistisk Folkeparti bliver opstilingsberettiget til næste valg

Partiet, der tidligere blev vurderet som alt for ekstremistisk, har nu fået vælgererklæringer nok til at kunne komme i Folketinget

Del denne artikel:

Et nyt parti har meldt sig klar til det kommende folketingsvalg. Foto: Otto Laksenburg
Et nyt parti har meldt sig klar til det kommende folketingsvalg. Foto: Otto Laksenburg

Der er allerede trængsel i det kommende valg til Folketinget. Aldrig har så mange partier kæmpet om en plads i landets højeste politiske forsamling.

Men nu har en ny og spændede spiller meldt sig på banen. Og hvis du synes de andre partier lidt ligner hinanden og lover det samme, er det her partiet for dig.

Efter mange år i skyggen udenfor den bredere politiske debat, har Kannibalistisk Folkeparti nemlig i 2022 endelig fået samlet underskrifter nok til at blive opstillingsberettigede. Det er et øjeblik, som mange har glædet sig til, og mange har frygtet. En ny magtfaktor har meldt sig i Danmarks politiske spil.

Partiet blev grundlagt i 2016, og opstod i en populær Facebook-gruppe til deling af opskriter og tips og tricks om airfryers. Selv efter den politiske drejning, har partiets medlemmer holdt fast i passionen for madlavning, og har i fællesskab udgivet opskriftsamlingerne “Hjernemad for store og små” og “Mormor efter døden: Et bæredygtigt alternativ til begravelse”. Stuerene har partiet dog aldrig helt været.

Men det ser ud til at have ændret sig nu.

Danskernes politiske ståsted har tilpasset sig så meget siden sidste valg, at der nu er plads til Kannibalistisk Folkeparti på stemmesedlen.

Og de skal nok blive et lystigt indspark i debatterne op til dagen, hvor krydset skal sættes.

Der er dog stadig ingen garanti for at det håbefulde parti med de store ambitioner for en gennemgribende transformation af dansk madkultur, etik og landbrug vil komme ind i Tinget. I de seneste menigsmålinger dingler de stadig omkring spærregrænsen, sammen med Dansk Folkeparti, De Frie Radikaler og Satanisterne.

En del af grunden til at det kan være svært at nå de magiske 2% af stemmerne, som der skal til, er netop at der denne gang er så mange nye partier på stemmesedlen.

Partiets politiske chefkværulant Andy Godthåb mener dog ikke at det er et problem at der er så mange partier, der stiller op til Folketingsvalget denne gang, og argumenterer derimod for at det vil give et positivt løft med de nye stemmer i debatten.

“Der er meget snak om at de mange små partier på fløjen vil kannibalisere hinanden, og det lyder da egentlig meget lækkert, synes vi. Det kunne vi da godt være med til. Med lidt hvidløg og timian, ikke?”

Partiet har aftalt at indgå i et valgforbund med det forhenværende Veganerpartiet, nu kendt som Grøn Assistance.

“Vi har godt nok nogle punkter, hvor vi er temmelig uenige, men der er også meget, vi kan mødes om,” fortæller Andy Godthåb. “Vi mener begge at fødevarer og andre produkter lavet af dyr skal udfases og på sigt forbydes. Men hvor de andre mener at vi skal gå over til plantebaserede alternativer, mener vi så at det hele skal laves af menneske i stedet. Jeg tænker godt, vi kan få lavet nogle fornuftige forliger.”

Partiet har i mange år været anset for alt for yderliggående og ikke parat til at indgå i det politiske spil. Men vindene er vendt, og befolkningen er tydeligvist klar til noget nyt.

På højrefløjen har Nye Borgerlige også vist interesse for at samarbejde med Kannibalistisk Folkeparti. De er ikke interesserede i udfasningen af de traditionelle animalske fødevarer, men mener at menneskekød kunne være et spændende og potentielt bæredygtigt bidrag til det danske køkken. Dog med det forbehold at der ikke importeres kød, eller bruges kød fra ikke-vestlige indvandrere. “Det er simpelthen bare for klammo,” udtaler Connie Klistrup, partiets fødevareordfører.

De øvrige partier på Christiansborg har endnu ikke officielt taget stilling til om de vil indgå i forliger med Kannibalistisk Folkeparti, eller sidde i regering med dem. De Radikale har dog udtalt at de er villige til at arbejde sammen med alle om hvad som helst, så længe de får noget magt. Venstre, derimod, nægter at ville støtte noget parti, der ønsker at begrænse væksten i antallet af slagtesvin i Danmark, eller minimerer deres uheldige, men strengt nødvendige lidelse.

Jimmy Lyngvild rygtes at stille op som kandidat for partiet, men nægter at stille op til interview, for første gang i sit liv.

Om Kannibalistisk Folkeparti har opbakning nok blandt den danske befolkning til at komme ind i Folketinget, må tiden vise. Men de kan næsten kun forbedre det politiske klima i Danmark.

Her på Magasinet Kunstnerisks redaktion, har vi stadig ikke endeligt besluttet os for hvad vi vil stemme, så der er stadig en mulighed for at vi giver kannibalerne vores stemme, hvis altså de giver en god nok omgang valgflæsk.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter