Mette Frederiksen skriver science-fiction-roman

“Statsministeren, der blev stemt ind i 2019 og aldrig behøvede at blive valgt igen, fordi alle var lykkelige og trygge” forventes at udkomme inden Folketingets åbning i oktober

Del denne artikel:

Forfatter, podcast-vært, vinduespudser og meget, meget mere. Foto: Johan Wessman
Forfatter, podcast-vært, vinduespudser og meget, meget mere. Foto: Johan Wessman

Er der ikke noget, den kære Mette ikke kan? Hun er podcast-vært, hun er statsminister, hun er vinduespudser, SoMe-dronning og minkmorder.

Og nu springer hun så ud af pengeskabet som skønlitterær forfatter.

Vi havde alle en mistanke om at hun havde en bette roman i sig, med hendes livlige fantasi, hendes legende og legendariske sproglighed, og hendes løse greb om sandheden. Og nu har vi så endelig beviset.

“Statsministeren, der blev stemt ind i 2019 og aldrig behøvede at blive valgt igen, fordi alle var lykkelige og trygge” hedder statsminister Mette Frederiksens debutroman. Fængende og punchy.

Selvom det stadig er sparsomt med detaljer om værket (pga. Offentlighedsloven), forlyder det at det er et science-fiction-skriv, der tager livtag med det danske glansbillede, og holder et spejl op til befolkning om hvor godt de kunne have. Hvis de bare ville opføre sig ordentligt og rette ind.

Romanen handler efter sigende om den totalt opdigtede karakter Jette Frellsen, der i 2019 bliver valgt som statsminister i Danmark, da hendes parti Specialdemokraterne får 88% af stemmerne. Jette bliver hurtigt den mest populære statsminister nogensinde, og alle bakker op om hendes beslutninger, i stedet for at være nogle svagpissende stikkerkællinger uden loyalitet eller visioner. I fortællingens dramatiske plot må Jette Frellsen overvinde sin egen ydmyghed og folkelige ophav, og beslutte om hun vil krones til dronning af Danmark.

Ifølge pressemeddelsen fra Statsministeriets Forlag vil bogen være i butikkerne (alle butikkerne) inden Folketingets åbning, og selvfølgelig også inden næste folketingsvalg. Det forlyder desuden at bogen vil blive husstandsomdelt, ligesom Lars Larsens selvbiografi “En tur i mine JYSKe lagener” blev i 2004.

Politisk kommentator Trille Graabøl rapporterer desuden at have det fra kilder tæt på departementet at bogen vil blive fast pensum i folkeskolen, gymnasiet og teologistudiet.

Her på redaktionen glæder vi os til at glide ned i boblebadet med et glas sur hvidvin, en pose matadormix og en vandtæt vibrator, og råhygge med at læse om Jette Frellsens eventyr i Mette Frederiksens “Statsministeren, der blev stemt ind i 2019 og aldrig behøvede at blive valgt igen, fordi alle var lykkelige og trygge”.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter