Nu kan du købe mad af mærket Neutralt

Det er ikke længere bare sæbe og creme uden parfume. Nu er det også fødevarer, der ikke smager af noget

Del denne artikel:

Lækre kiks, blottet for smag. Foto: Neutralt
Lækre kiks, blottet for smag. Foto: Neutralt

Du kender Neutralt. Den nøgterne blå skrift, den simple emballage og de mange mærkninger, der garanterer at i dette produkt er der ikke tilsat noget mystisk. Intet giftigt, intet allergifremkaldende, intet miljøskadeligt. Ingen dikkedarer. En simpel og effektiv vare.

Det har hidtil været ting som shampoo, vaskepulver, deodorant og solcreme.

Men fra det nye år udvider det hæderkronede mærke sit sortiment. Nu laver de også mad. Meget neutral mad, der smager af så lidt som muligt.

Du kender koffeinfri kaffe. Men glæd dig til en kop kaffe, der heller ikke er sort eller bitter. Hvis du ikke vidste bedre, ville du tro at det bare var en kop varmt vand. Men du ved bedre. Du ved at det er Neutralt Kaffe.

Og glæd dig til en kiks, der på alle måde minder om at spise en papkasse.

Eller hvad med et bolsje, der smager præcis ligesom en lille sten?

Det næste bliver en serie af Neutralt Krydderier. Alle de kendte favoritter, som spidskommen, chili, basilikum, og koriander – alle uden nogen form for smag eller farve. De vil blive lanceret i foråret 2024.

Neutralts udviklingsafdeling har gennem det seneste år arbejdet hårdt på at tilpasse alskens fødevarer til de høje standarder for kedelighed, som Neutralts kunder forventer. De startede med de lette ting, som at undlade at tilsætte smagstoffer, fedt, salt og sukker. Men de fandt hurtigt ud af at de var nødt til at udvikle nye teknologier, for at forhindre at produkterne smager af noget som helst.

For at høre alt om deres revolutionerende måder at gøre hverdagen lidt mindre sjov, har jeg taget en snak med Sylvester Rambach-Ivertsen, produktchef for Neutralt.

“Det hele starter med råvarerne,” fortæller han mig. “Den nemmeste måde at gøre en fødevare neutral, er at bruge ingredienser, der i sig selv smager af meget lidt. Tofu, kartofler, træspåner, bomuld, kikærter og den slags. Og så sørger vi for at lade produktet ligge i en støvet lade i et par uger, før vi pakker det ned, for at undertrykke de sidste spor af smag. Vi har også en hemmelig måde at ilte ting på, der meget hurtigt kan gøre dem tørre og ærgerlige. Men det ville jo slet ikke kunne lade sig gøre uden vores kedelige opskrifter, der behændigt udlader alt pikant, sansepirrende og følelsesmæssigt stimulerende, helt fra det tidligste stadie i tilberedningen…

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter.

Køb abonnement

Abonnerer du allerede? Log ind

Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter