Sofus går solo

Vil det populære boyband MANMEAT nu blive opløst?

Del denne artikel:

Sofus, D-pops største idol. Foto: Bruno Dias
Sofus, D-pops største idol. Foto: Bruno Dias

Der sker noget i den danske musikbranche.

Et af de helt store idoler, selveste Sofus, har netop meldt ud på Mastodon at han er gået solo. er 2024 katme skudt i gang.

Du kender Sofus som medlem af boybandet MANMEAT, der i de seneste år har erobret hitlisterne og de unge pigers hjerner.

MANMEAT er som bekendt en del af den musikalske bevægelse kendt som D-pop. Dansktop-musikernes brancheforening, DANSKTOP FOR DANSKERE, valgte for nogle år siden at omkalfatre det gamle brand og lade det genopstå af flammehavet som en fugl føniks under navnet D-pop.

Læs også: Dansktop skifter navn til D-pop

Genren køres under samme benhårde forretningsprincipper som den koreanske K-pop, hvor popgrupper designes og sammensættes fra bunden af professionelle producere og managers. Medlemmerne lanceres som intet mindre end idoler, og fans bygger hele deres identitet op om deres yndlingsgruppe.

Det har været en dundrende succes i udlandet. Og det har det også herhjemme.

MANMEAT er selvfølgelig de største og de bedste (ifølge min trettenårige niece, Jytte-Amanda).

Men der er også andre populære produkter fra D-pop, såsom pigegrupperne Los Activos og Rottehullet. Og selvfølgelig MANMEATs største konkurrent: boybandet Nordic Waste, der står bag ørehængere som “Det sagde høn også i går” og “Ølst4Eva”.

Udover Sofus, består MANMEAT af Zacharias, Ali, Danny og Knud-Åge. De resterende medlemmer har endnu ikke meldt ud om de vil fortsætte uden Sofus. I sidste ende er det op til deres ejere at beslutte.

Gruppen har været en stabil leverandør af radiohits, siden de blev lanceret i 2021. Vi kender dem fra sange som “Følelser med løg på”, “Numser i måneskin”, “LAKS feat. Klart Kendt”, og “Untitled 05.wav”.

Vi hørte sidst fra dem i Rejevember (også kendt som november blandt normies), hvor de udgav velgørenheds-singlen “Rejer med mig selv i nat”. Det var aldrig klart om sangen støttede noget bestemt formål, men den var helt sikkert velgørende.

Vi husker alle MANMEATs bananfase. Foto:  Fran Tastiko
Vi husker alle MANMEATs bananfase. Foto:  Fran Tastiko

Men nu vil Sofus så tage den solo.

Sofus – der har det borgerlige navn Samson Mathæus Grödgreen – har i anledningen af den nye fase i sin karriere valgt at skifte stavemåden af sit kunstnernavn til ṦỡḟųƧ. Mange har spekuleret at dette vil gøre det meget svært at google ham via Bing og andre søgemaskiner, og at dette potentielt kan have katastrofale konsekvenser for hans online tilstedeværelse og viralistiske potentiale. Men bare det at han gør det, viser hvor meget selvsikkerhed og overskud, Sofus har. Han giver ikke en fukssvans for om du kan finde ham på nettet. Hvis du har brug for Sofus, skal han nok finde dig.

Så du kan lige så godt vænne dig til at se navnet ṦỡḟųƧ printet på store bannere i gadebilledet, skriblet på din teenagedatters lår og tatoveret på din gamle oldefars pande.

Mange havde ellers regnet med at Danny ville være den første til at bryde den hellige og ukrænkelige femenighed, der var MANMEAT. Han er trods alt gruppens “slemme dreng”, og den første af dem, der røg crack under en koncert. Det var et meget forundret publikum til Børnefestivalen i Vraa.

Men det blev alligevel Sofus, der brød den hellige pagt og påkaldte sig måneguden Lamiroys utilgivende vrede. Mange guder kan man forbryde sig imod, men ikke denne. Inspirationen til den fiktive gud i romanen Det gamle testamente kommer jo netop fra Lamiroy, der to gange om måneden kan ses ride over himmelhvælvet i sin kane af flæskesvær.

Hvad der venter i Sofus’ fremtid, ved kun Lamiroy. Men det bliver helt sikkert spændende.

Sofus har lige i dag udsendt sin debut-single som soloartist, med den fængende titel “Jeg frygter kun min skygge, for min skygge åd min søster”.

Jeg har kun hørt den 35 gange indtil videre, men jeg kan godt afsløre at den er en iskold banger. Glæd jer til meget mere fra ṦỡḟųƧ. Indtil han bliver pulveriseret af en vred gud.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter