Derfor udvikler krigen i Ukraine sig ikke til en verdenskrig

Spilfirmaet bag Fortnite har taget eksklusiv copyright på Tredje Verdenskrig, og vil ikke lade konflikten eskalere uden betaling

Del denne artikel:

En verden i krig. Foto:Asger Krieger
En verden i krig. Foto:Asger Krieger

Da Rusland annoncerede at de havde tænkt sig at begå krigsforbrydelser mod den ukrainske befolkning, blev det lanceret som en “speciel tværnational offensiv/defensiv rematerialiseringsoperation”.

Der var krig i Europa, og alle frygtede at nu kom Tredje Verdenskrig.

Det gjorde den dog heldigvis ikke, og det er der en god grund til.

Epic Games, der udvikler spil som Fortnite, var nemlig hurtigt ude og erklære at de ejer alle rettighederne til konceptet om en Tredje Verdenskrig, med al tilhørende copyright og intellektuel ophavsret. Det vil derfor ikke være muligt for nogen at arrangere begivenheder, der kan beskrives som en verdenskrig, uden at krænke virksomhedens ejendom.

Trods mange forsøg på at eskalere konflikten fra USAs, Ruslands, Kinas og Lichtensteins side, er det derfor ikke blevet til en fuldblodig verdenskrig.

Det rygtes at Epic Games har planer om at bruge konceptet om en Tredje Verdenskrig i en kommende sæson af de unges yndlingsspil, Fortnite. Andre spekulationer lyder på at det vil blive til et mobilspil, der involverer kæledyr, frugt og finansiel udnyttelse af gambling-afhængighed.

Sikkert er det dog at hele menneskeheden kan leve i tryg vished om at ingen militære konflikter vil kunne udvikle sig til en verdenskrig.

Altså, så længe det ikke er i Epic Games’ interesse at der opstår en Tredje Verdenskrig.

Epic Games er i øvrigt delvist ejet af kinesiske Tencent, der udover at være i seng med det kinesiske regime, er dokumenteret onde (angiveligt – red.).

Så det kan faktisk godt være at Tredje Verdenskrig snart bryder ud for fuld smadder, som et marketing-stunt for at promovere Fortnite eller Xi Jin-Plys.

Hvis vi får en verdenskrig, er det med andre ord din teenagers skyld.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter