De 38 bedste steder at få en pølse i Nørre Snede

Når du er alvorligt sulten for sjov i byernes by

Del denne artikel:

Til den store og den lille sult: pølser. Foto: Josh Pereira
Til den store og den lille sult: pølser. Foto: Josh Pereira

Nogle gange er man sulten i en fremmed by, og ved ikke hvor man kan skaffe noget hæderligt at æde. Og nogle gange trænger man bare til at kværne en pølse.

Hvis du – som så mange andre i tidens løb – har stået i den situation i Danmarks højeste by, Nørre Snede, så ved du hvor udfordrende det kan være at få en pølse, der opfylder din kræsne ganes vilde pølsetrang.

Derfor har vi sendt vores pølsekorrespondent Stinna Jonkers til Jyllands Paris for at teste alle pølserne og udpege de absolut bedste steder at erhverve sig én af de røde labaner.

Her kommer de 38 allerbedste pølseudbydere i Nørre Snede!

#38 Circle K-tanken

Tankstationen er kendt for mange gode produkter, herunder blyfri benzin. Men de har også pølser i verdensklasse. De har ligget på varmepladen siden i forgårs, og er rynkede som en bedstemor i Lalandia. Og seje i skindet som pandabjørn (her taler jeg ikke af erfaring, selvfølgelig).

De er røgede, spegede, saltede og fedtede. Du kan få dem med ost i, eller bacon, eller syltetøj. Og brødet, du får til dem, er altid dejlig tørt og knasende.

Så skulle den sult da vist være onduleret.

#37 Ved Mor Irenes bagdør

Alle i byen kender Mor Irene, og alle kender den saftige pølse, man kan få i hendes bryggers. Bank blot sagte på døren og hvisk nogle søde ord, og så vil moderskikkelsen over dem alle lukke dig ind i varmen og byde dig på en varm fætter.

Guf den, mens du nyder duften af løg og mange år gammelt pølsekogevand. Og hvis du er heldig, byder hun dig på en kop af det gode vand – Mor Irenes livseliksir.

#36 Aldis skraldespand

Man kan sige meget godt og meget dårligt om at skralde. Butikkerne smider ufattelig meget mad ud, der absolut ikke fejler noget som helst. Omvendt kan man også ende med en rådden broccoli, og det er er begrænset hvor tit, man gider sådan én.

Men skraldespanden bag Aldi i Nørre Snede er noget helt for sig. I den finder du smagsoplevelser helt uden sidestykke.

Det gælder især når de sidst på ugen smider pakker med wienerpølser ud. Jovist, nogle af dem har lidt pels, og nogle af dem har farver nok til at ligne en pride-parade. Men de gode af dem – oh, mama, de gode af dem!

De er modnede og lagrede som en god brie, og har samme konsistens. Smagen er dyb og fyldig, og de smelter bogstaveligt talt på tungen. Gør din tunge en tjeneste, og giv den et stykke af den gode wiener fra Aldis “fjernlager”.

Eneste streg i regningen er at de danske Aldi-butikker snart lukker. Det bliver svært at komme sig over.

Heldigvis har jeg stukket et lille lager af deres wienerpølser til side, som jeg modner i mit skur derhjemme.

#35 På den Michelin-stjernebelønnede restaurant Le Coq Nero

I regn og slud skal man ud og få pølsen inde.

Det gælder også på Nørre Snede’s gourmetdestination #1, Le Coq Nero. Her kan du få pølser af alle former for kød, inklusiv hest, rotte og salamander. Sæt tænderne i et sprødstegt forhenværende skadedyr i egen tarm…

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter.

Køb abonnement

Abonnerer du allerede? Log ind

Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter