Årets gave? Gæld

Køb gældsbeviser til dine kære – så skylder tilfældige mennesker verden rundt dem penge

Del denne artikel:

En betænksom gave. Foto: Olivia Bollen
En betænksom gave. Foto: Olivia Bollen

Det er altid svært at finde på gode gaver til sine nærmeste, når det er tid til jul eller endnu en fødselsdag.

Dine forkælede børn har jo allerede alt, hvad de kunne ønske sig. Dine forældre dør alligevel snart, så det kan ikke betale sig at give dem noget af værdi. Dine venner kan i virkeligheden ikke lide dig, så hvorfor give dem noget som helst? Og din uduelige bror fortjener ikke gode ting, fordi han er en belastning for samfundet, er grim, og aldrig ville låne dig sit Lego.

Det er et evigt tilbagevendende problem. Du føler dig forpligtet til at give en gave, men du har ikke rigtig nogle ideer. Et gavekort til Imerco føles for upersonligt. En krøllet femhundredekroneseddel føles slesk. Og en skramlet made-in-China pyntegenstand fra Nettos tilbudshylde virker bare som en hån.

What to do?

Here’s what to do!

Magasinet Kunstnerisk kan præsentere den hotteste gaveidé i 2023.

Gæld.

Mennesker verden over skylder penge til banker, kviklånsudbydere, pushere, slagtere, forsikringsselskaber og Netflix. Denne gæld hober sig bare op og bliver større og større for hver dag, der går.

Og det fede trick er at den tit er billigt til salg.

Nogen skylder 5.000 kroner væk til en bolighaj, som sandsynligvis aldrig ser alle de saftige klejner igen. Du kan købe gælden for 1.000 kroner, og den ærværdige udlejer får rigtige penge i kassen, i stedet for at have et løst udestående, som måske aldrig bliver indfriet. Det er et rent win for alle parter involveret.

Og du får den perfekte gave til din 13-årige kusine – at en børnefamilie i Holte skylder hende 30.000 kroner for manglende afbetaling på et lån til efterisolering af deres garage. Gaven, hun ikke vidste ville gøre hende lykkelig!

Hvad hun vil gøre med sin gave, er helt op til hende. Hun kan få den opkrævet, helt eller delvist, og få lidt skejser at købe fredagsslik og kokain for. Eller hun kan betragte det som en bankopsparing, og se til mens de 30k gennem tiden bliver til 40k, 50, 100k. Og så på sin 18 års fødselsdag få sin store, længe ventede pay-day.

Det bedste ved det hele er, at når du har givet nogen gæld i gave det ene år, kan du det næste år give dem et gavekort på et tæskehold fra Loyal To Familia til at få indhentet nogle af de grunker, der retmæssigt tilkommer dem.

Det er den perfekte gave for alle involveret, især de sølle skrog, hvis finansielle fremtid købes og sælges billigt uden empati eller mellemmenneskelige hensyn.

Her på magasinets redaktion har vi netop samlet ind til i fællesskab at give vores kære chefredaktør en afrikansk landsbys samlede gæld til den lokale koboltmine, samt et klippekort til Esbjergs helt egen Wagner-gruppe. I skulle have set, hvor glad han blev. Vi fik allesammen lov til at holde fri den lørdag, og det var bare dejligt.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter