Ældre mand krænket over at ingen vil kalde ham en mimrende olding længere

“Det er Woke-kultur gået amok,” udtaler den modne herre

Del denne artikel:

Hædersmanden Aage Planck Rakkerslev. Foto: Paulus Frandsen
Hædersmanden Aage Planck Rakkerslev. Foto: Paulus Frandsen

Aage Planck Rakkerslev er en distingveret og erfaren herre, der 71 år ung. Og han har noget at sige om den retning, verden går i.

Jeg har snakket med dette stolte medlem af den Bedste Generation om hvad der er galt med ungdommen nu til dags, for at få et indblik i det grå gulds visdom og livserfaring.

Da jeg møder ham, sidder han udenfor sin foretrukne beværtning, bodegaen Den Liderlige Orne, og nyder dagens 61. cerut, i selskab med en kølig Carls med en sjat Gammel Dansk oveni.

Jeg ved bedre end at tilbyde ham en krammer eller et fistbump; jeg ved bedre end at disrespektere mine ældre.

De første ord, denne modne herre ytrer til mig, emmer allerede af den velafmålte og gennemovervejede visdom, som man kun kan opnå gennem mangen en svingom i årshjulets cyklus. “Du er ikke bøsse eller mærkelig, vel? Det er fandme så belortet alt det fisefølsomhed, ikke? Jeg gider ikke, hvis du bare er en vatspiller.”

Helt benovet over hans indsigt og hårdt vundne dømmekraft, sætter jeg mig med min belgiske klosterøl (et valg, jeg straks har fortrudt – hvor umoden og barnlig, jeg dog kan være!). Og jeg gør mit bedste for at forsikre ham om at jeg er hans selskab og gyldne ord værdig.

“Nåh, det er godt. Folk er sgu så pisse følsomme i dag. Man kan ikke engang nikke en kælling en skalle uden at det bliver en hel shitstorm på Twitter. Jeg er så træt af reply guys, der lader som om feminister har ret til taletid. Det krænker fandme min ytringsfrihed at jeg ikke må råbe at fremmedarbejdere skal skrubbe hjem til hullabullastan.”

Det er vigtigt at vi lytter til de ældre, der har set livet i øjnene, og ved hvordan verden er og bør være. Deres visdom og visioner er uden sidestykke. Sandelig siger jeg dig, den ældre del af befolkningen er fremtiden. De grå skal arve verden. De unge må træde til side, og ydmygt lytte til deres bedsteforældre (især bedstefar). Det er dem, der skal styre skuden og sætte kursen for menneskehedens morgendag. De skal have al taletiden.

Er det ikke også dem, der er bedst informeret? Har du måske brugt 7 timer på Facebook i dag, dybt engageret i en velinformeret og sober debat på Ingers side? Det er her sandheden skal findes, de vise ord…

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter.

Køb abonnement

Abonnerer du allerede? Log ind

Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter