De unge kan ikke reddes

Det er på tide at vi opgiver Generation Z, og fokuserer på at gøre det bedre næste gang

Del denne artikel:

Unge lømler, der ødelægger verden. Foto: Matheus Ferrero
Unge lømler, der ødelægger verden. Foto: Matheus Ferrero

Dem, der er unge i disse år, er rædsomme.

“Generation Z” kaldes de, og de er totalt håbløse. De tager snus som en svensk sømand, de er i lommen på kinesiske tech-giganter, de skider i skoven, og deres musik er jævnt fæl. Og så er de bare så pisse krænkelsesparate over bare det mindste overgreb. De er sikkert veganere hele bundtet.

De er i hvert fald ikke til at redde. Sådan lyder dommen.

FN har netop udgivet en stor rapport, og ifølge den er der intet håb for Generation Z.

Den Tabte Generation kaldes de også, fordi de er nogle tabere hele bundtet,” hedder det i rapporten, der også beskriver Baby Boomerne som den objektivt bedste generation, med omfattende kildehenvisninger.

“Det var en fejl, at vi var så hårde ved Generation Y, også kendt som Millenials,” fortsætter rapporten. “Det viser sig at det godt kunne blive værre. Meget værre.”

FNs rapport er forfattet af et panel af verdens førende antropologer, historikere og gamle, sure mænd, og den præsenterer resultaterne af mere end 14 (15) omfattende videnskabelige studier.

Og konklusionen er simpel: “Fuck Generation Z,” som der står i den første FN-rapport, der bruger det navnkundige bandeord direkte i teksten.

Den generelle anbefaling er at smide hele Generation Z væk, og i stedet fokusere vores opmærksomhed på generationen efter dem, som menes stadig at kunne reddes.

“Vi må handle nu, før det er for sent,” konstaterer FNs panel af eksperter. “Hungersnød og såkaldte ‘klimakriser’ kan udmærket sættes på vågeblus, mens vi på globalt plan fokuserer på de mest vigtige og akutte ting. Nemlig, at slå hånden af de forbaskede Zoomers, og give dem iskold skulder.”

Generation Z får dog lov til at beholde deres kendingsbogstav, i stedet for at blive skrevet helt ud af historiebøgerne. Men hvad generationen efter dem så skal hedde, har medført store debatter, idet der ikke er flere bogstaver i det engelske alfabet.

FNs generalsekretær António Guzman reflekterede tidligere på året over dette dilemma ved en gallamiddag i Sydsudan: “I bagklogskabens strålende belysning var det nok en fejl at begynde den moderne optælling af generationerne med bogstavet X. Der kunne vi godt være startet med A, eller i det mindste F. Det var vores fejl, og det beklager vi.”

Efter en større kampagne, anført af Margrethe Vestager, Viggo Mortensen og MØ, har FN godkendt at generationen efter Generation Z vil blive kaldt Generation Æ.

“Det er en stor sejr for den danske kultur og verdens bedste alfabet,” udtaler reservedansker Scarlett Johansson. “Og så må folk rundt om i verden jo bare finde ud af hvordan man skriver et æ. De kan jo spørge Elon Musk.”

Der vil i de kommende år blive uddelt støttemidler til at ekskludere de nuværende teenagere, optimere film og popmusik til at virke frastødende for dem, og generelt gøre deres liv trælst.

Det første tiltag er allerede iværksat, nemlig det globale forbud mod de unges eneste livslinje, nemlig TikTok. Det vil praktisk talt medføre total social isolation blandt de unge, hvilken er en god ting. I hvert fald når det er de her unge. For de stinker.

Snus vil dog stadig være lovligt og bredt tilgængeligt. Det er nemlig en menneskerettighed.

Følg med i Magasinet Kunstnerisks dækning af den nært forestående kulturelle revolution.

Først slipper vi af med teenagerne. Så tager vi de forpulede spurve bagefter.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter