Vi har fyret vores musikanmelder

Karsten Agger Jakobsen viste sig at være en større “bad boy” end Magasinet Kunstnerisk kan tolerere

Del denne artikel:

Farvel og tak, Karsten
Farvel og tak, Karsten

Vi har i dag måttet træffe en svær beslutning her på redaktionen.

Per dags dato har vi opsagt vores primære musikanmelder gennem syv år, Karsten Agger Jakobsen. Der findes grænser, som man ikke kan overskride, og når man gør det, må det have konsekvenser.

Karsten har altid været lidt af en “bad boy” her på redaktionen. Nogle gange lidt for meget i årenes løb. Det har været sjovt, til tider, men det har også bidraget til en noget hårdere tone på gangene, end vi synes at vi kan stå ved. Især i tider som disse.

Nuvel, han er ikke den eneste på redaktionen, der kan komme med en frisk bemærkning. Og vi har alle nydt hans erotiske digte, racekritiske observationer og minimalistiske tøjstil. Det har været festligt, det er helt sikkert.

Men der findes grænser, der ikke bør overskrides.

Han har altid taget godt imod vores skiftende line-up af søde, unge praktikanter, og været flink til at vise dem hvor skabet står, og hvordan kopirummet betjenes. Karsten var “hands on” med sit arbejde, og det respekterer vi. Redaktionen har altid sat en ære i at lære vores praktikanter rigtig godt at kende, mens de er her, og vi vil fortsætte i Karstens ånd.

Karsten er en fandens karl. På godt, men også på ondt. Der er jo trods alt grænser.

Vi vil savne hans vittige anmeldelser og hans livagtige beskrivelser af især de kvindelige kunstneres udseende. Fremadrettet vil pointgivningen i anmeldelserne mere handle om selve musikken, end kunstnerens fysiske fremtoning. Det beklager vi overfor vores trofaste læsere, som vi håber stadig vil kunne finde noget stimulerende i vores anmeldelser.

Karsten kendte grænserne, og gik for det meste behændigt lige op til stregen – men ikke længere. Før eller siden måtte dog gå galt for redaktionens “slemme dreng”.

Der er folk, man snakker med, og folk, man ikke snakker med. Og man husker altid om den, man snakker med er “cool”, eller man skal passe på hvad man siger.

Det vidste Karsten. Men en dag talte Karsten over sig til den forkerte. Og nu er vi nødt til at ansætte en ny musikanmelder.

Vi er et fællesskab her på redaktionen. En familie, nærmest. Vi holder tæt sammen, og bruger ikke hinandens printer eller praktikant uden lige at spørge først. Vi beskytter hinanden og sladrer ikke til hvem som helst.

Det vidste Karsten. Eller, det burde han have vidst.

Der er mange ting, som Karsten burde have vidst. Og nu har han ikke længere et job. I stedet vil han stå til skræk og advarsel for andre ansatte, der overvejer at strejfe fra dydens smalle sti. Det ender ikke godt, den slags.

Det ved Karsten nu.

Man kan snakke med politiet om mangt og meget. Men ikke alt.

Det ved Karsten nu.


Men nu skal vi se fremad.

Vi vil ikke dvæle ved folk, som vi ikke længere anerkender, og som vi ikke ville hilse på på gaden.

Der er masser af arbejde at tage fat på, og der er ingen tid at spilde.

Det er derfor med den største glæde, at vi kan præsentere vores nye musikanmelder, Sigurd Nissen. Han blev ansat få timer efter den forrige musikanmelder, og er bevidst om at han selv kan erstattes med et øjebliks varsel.

Se frem til musikanmeldelser, der er pålidelige, objektive og loyale over for magasinet, der så gavmildt tillader dem at blive udgivet.

Sigurd tager fat på arbejdet fra på mandag. Vi skal lige have et par dage til at rense og desinficere Karstens skrivebord. Vi skal desuden levere visse artefakter tilbage til de kulturer, de stammer fra.

Vi glæder os meget til at høre Sigurds brandvarme takes om nye udgivelser, kunstnere og koncerter. Og vi glæder os til at se om han kender grænserne.

De fleste af Karsten Agger Jakobsens anmeldelser er blevet fjernet fra Magasinet Kunstnerisks hjemmeside.


Datasamtykke

Vi ønsker dit samtykke til at indsamle persondata om IP-adresse, ID og din browser til statistik og marketingformål.

Disse oplysninger videregives ikke til tredjeparter, og du kan altid trække dit samtykke tilbage ved hjælp af linket Administrér samtykke i sidefoden. Dine valg anvendes på hele websitet.

Afvis
Accepter